Ik raak mijn baby kwijt – I am loosing my baby (written in Dutch)

Because of privacy reasons, this blog post is written in a non-english language.

“Je gaat bij je tante wonen,” bereid ik mijn dochter Elise voor. Ze is nu zes maanden, en kruipt inmiddels achteruit, maar nog niet vooruit. Elise begrijpt er zelf nog niets van, maar bij mij komt het hard aan. De tranen schieten weer los. Dat gebeurt de hele dag al. Vandaag heb ik het moeilijk. Ze gaat vandaag kennismaken met het nieuwe gezin.

We hadden echt gedacht dat deze keer onze dochter wel voor altijd bij ons zou blijven.

In juni belde de ‘Social Services’ ons, we waren #1 op de wachtlijst en ze hadden een baby voor ons. Elise was toen 12 dagen oud. De moeder was uit het ziekenhuis vertrokken en wilde niet voor haar zorgen. Ook was er geen vader, en ze zochten een gezin voor Elise. Het leek perfect. Ze had nog geen naam, en die mochten we haar geven. Ook zouden er geen bezoeksregelingen zijn met familieleden, want er waren geen familieleden.

Dat vond ik wel heel vervelend voor haar. Ze zou er waarschijnlijk nooit achter komen wie haar vader of moeder waren. En of ze misschien op hen leek.

Elise was bij ons en al snel voelde het als vertrouwd. Ze paste er helemaal tussen. De jongens waren gek met haar. En ook Rutger (mijn man), had het snel van haar te pakken.

Totdat dat stomme telefoontje kwam. De maatschappelijk werkster belde, Elise haar moeder lag in het ziekenhuis en zou snel overlijden. Vreselijk nieuws! Nu zou Elise haar moeder helemaal niet meer kunnen leren kennen.

Maar er hing nog meer in de lucht. Het ziekenhuis was het ook gelukt om familieleden van Elise te vinden. Geweldig kut. Familieleden hebben voorrang op de adoptie voor pleeggezinnen, en omdat de adoptie nog niet rond was, heeft de familie dus het recht om voor Elise te zorgen.

Daarom moet ze nu weg.

Ik houd van haar. Elise weet van niets. Het breekt mijn hart. Zes maanden lang waren wij haar alles, en zij ons prinsesje. En dat is nu bijna voorbij. We hebben nog een paar weken met haar. Totdat al het papierwerk rond is, en ze een beetje gewend raakt aan het nieuwe gezin.

We hebben voor deze weg van adoptie gekozen, en ik weet dat dit risico er in zat, maar het is mooi kut. Nu doet het pijn.

(naam van mijn dochter gefingeerd ivm privacy wetgeving)

 • Cornelis

  Ach ach ach wat een verschrikkelijk verhaal, heel veel sterkte!

 • wat oneerlijk dat liefde niet wint…Sinds ik de omslag hoorde zit dit me al zo dwars. Vind het zo stom en oneerlijk. Sterkte jullie!

 • Francisca Hobers-Mol

  Zit met tranen in mijn ogen je stukje te lezen! Wat ontzettend moeilijk om haar straks los te moeten laten! We wensen jullie heel veel sterkte toe bij dit grote verdriet!

  Groetjes Francisca (en Martin)

 • Martijn Aslander

  Wat ontzettend naar! getver, het leven is met regelmaat zo oneerlijk…. Heel veel sterkte!

 • Jacqueline

  Ooh meis wat verschrikkelijk zag de foto bij Oma, ze paste gewoon in jullie gezin z’n mooi meisje bij zulke mooie ouders. Wat had het meisje een mooie plek bij jullie en nu dit
  Heel veel kracht en sterkte meid ………….

 • marja fick

  Sorry voor jullie. Terwijl ik jullie maar zijdelings ken, maakt dit verhaal diepe indruk. Ik denk vaak aan jullie. Zoveel liefde kreeg ze van jullie….
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

 • Spijt me echt heel erg voor jullie Marieke! Laten we hopen dat ze in een even liefdevol gezin landt ??

 • Ton Wesseling

  Au… de pijn druipt er van af, verschrikkelijk. Stil van. Sterkte

 • Robert Ester Bischop

  Heey marieke
  Wat lijkt me dit vreselijk moeilijk! Veel sterkte!
  Veel liefs

  Robert en Ester Bischop

 • Angelique

  weet gewoon niet wat ik moet zeggen, heel veel sterkte en ik hoop dat jullie je klien prinsesje nog vaak mogen zien

 • Wat een pijn, gekmakend moeilijk. Veel steun gewenst. Au.

 • Stella

  Beste, Lieve Marieke,
  Al zwevend zoeken op twitter kwam ik jouw bericht tegen: mijn grootste angst, mijn ergste nachtmerrie… heb jij moeten doorstaan. Er is voor ons en ons prinsesje nog niets zeker, maar elke dag biedt meer hoop en zekerheid. Ik stuur je een cyberknuffel ????????????… en hoop dat je zo’n klap te boven kan komen xxx