Mijn verhaal over Zelfmoord van Heleen nu in “Vriendin”

Deze week kun je het verhaal lezen van mij in de Vriendin, over Heleen, mijn zusje en hoe ze 3,5 jaar geleden alweer overleed.

Ik vond het erg moeilijk om weer het hele verhaal te vertellen, en weer de emoties te voelen die er waren. Maar ik vond het wel fijn dat ik het heb gedaan. Ik hoop dat anderen, die mensen zien struggelen met zelfmoordgevoelens, hierdoor kunnen herkennen en er iets mee kunnen doen.

Hoewel voorkomen ideaal is, weet ik ook dat zelfmoord helaas gewoon voorkomt, en de mensen die dit nabij meemaken, wil ik graag zeggen: Dit was haar keuze, zij heeft geen mogelijkheden gezien om een mooi leven op te bouwen, en zag dit helaas als haar beste keuze. Wij hebben die keuze niet voor haar kunnen maken, en ik weet ook niet of dat wel zo goed zou zijn.

Zelfmoord Heleen in Vriendin
Zelfmoord Heleen in Vriendin
Zelfmoord Heleen in Vriendin
Zelfmoord Heleen in Vriendin

 • gera kuipers

  Dag Marieke,

  Ja, al weer 3.5 jaar geleden (nu bijna 4). Nog regelmatig denk ik aan jullie. En af en toe check ik jouw sites.
  Nu dus jouw verhaal in de Vriendin. Knap hoor.

  Groet,

  Gera

 • Ja, al weer 3.5 jaar geleden (nu bijna 4). Nog regelmatig denk ik aan jullie. En af en toe check ik jouw sites.Nu dus jouw verhaal in de Vriendin. Knap hoor.
  +1

 • hi Marieke,

  Aangrijpend verhaal. Nu snap ik wat beter waarom je naar Roemenië bent gegaan en later naar Californië.

  Hartelijke groeten,
  Ronald

 • Dank je Ronald! Ja, we hebben hier wat afleiding gezocht en gevonden. We gingen overigens naar de VS voor 3 maanden vakantie, zeker niet om hier permanent te blijven, maar dat lijkt alweer bijna zo. En nu zijn we vooral blij dat we een beetje stabiliteit hebben gevonden in ons leven.

 • Frank

  Hallo Marieke,

  Een aangrijpend verhaal. Ik begrijp nu beter wat er gebeurd is, en waarom.

  Groet,
  Frank