Moment van bezinning

Het overlijden van mijn zusje heeft voor mij betekent dat ik mijn levensdoelen weer onder de loep nam. Want waarom kiest iemand om haar leven te beeindigen, als ze nog aan het begin van haar leven staat?

Het komt voor mij terug op het woord mindset. Heleen keek er zo tegenaan dat het voor haar een gerechtvaardigde en juiste keuze was voor haar, en wellicht zelfs een fijne keuze.

Wat er in de geest van een mens, in de mind omgaat, weet alleen de persoon zelf. Wij kunnen dat alleen maar benaderen.

Ik zie wel dat mijn mindset de keuze van zelfmoord niet voor ogen heeft. Ik kan me ook erg moeilijk voorstellen dat ik zo’n keuze ooit maak. Gelukkig maar.

Wel heb ik uitgepuzzeld welke doelen ik in mijn leven nog wil bereiken. De richting van mijn levenspad wordt me vooral ingegeven door mijn gevoel en ondersteund door de kennis die ik heb van mensen en dingen; de voorbeelden en rolmodellen die ik ken.
Ik wil nu niet al mijn doelen als een krant van morgen hier droppen. Wel hoop ik hier gaandeweg te schrijven over mijn pad daar naar toe, zoals ik ook op dit blog ben begonnen.

The clues will shine through.

Ik kan mijn doelen gemakkelijker bereiken wanneer ik hier in het Nederlands ga schrijven.

Ik hoop dat ik hier mensen, zoals jij, kan motiveren om te kiezen voor het goede leven en daarvoor te werken. Een keuze voor het goede leven voor jezelf en de mensen om je heen.

Een goede reis toegewenst!