Op Reis – Back to writing in Dutch

Daar zit ik dan in mijn hotel kamer in Chicago. Twee slapende jongens naast me. De een ligt op een rollaway bed, de andere op een chaise-longue. Zelf heb ik het Kingsize bed bemachtigt nadat ik Krijn eruit heb gejaagd. “Dat bed is voor mama.”

De ambulances gieren hier door de straten. Net zoals ik me herinner van New York, waar ik 17 jaar geleden was, op mijn eerste trip naar de Verenigde Staten. Ook het drukke verkeer doet me denken aan New York.

Vandaag zijn we aangekomen vanuit Los Angeles met het vliegtuig, maar hebben de stad alleen nog maar in het donker en de regen gezien. Wel valt het me op dat de mensen hier erg netjes gekleed zijn. Dat doet me aan Nederland denken. In mijn Puma jogging broek, val ik volgens mij wel op.

Ook kinderen zijn hier niet normaal. Nou ja, ten minste, in die twee blokken die ik hier rond het hotel heb gelopen hebben we geen enkel kind gezien.

Daar zal het ook wel mee te maken hebben, want dit is downtown Chicago, in het hartje van het dining-district.

05:27 staat er op de klok. Alhoewel het twee uur tijdsverschil is met mijn thuis plek, is het nog steeds laat. Of vroeg.

De jongens slapen gelukkig heerlijk, nu ik zelf nog. Maar mijn hart & hoofd zijn bij het schrijven. Weer schrijven in het Nederlands.

Marieke Hensel (34) is getrouwd met Rutger en moeder van vier kinderen (Joep 11, Krijn 10, Pim 8 en pleeg/adoptiekind Emma 5 maanden). Ze runt een digitaal marketing bedrijf vanuit Los Angeles, daarnaast gaan haar kinderen niet naar school en geeft ze deze thuis onderwijs.