WordPress voor beginners

Afgelopen zaterdag vond de tweede workshop WordPress voor beginners plaats van de WomenontheWeb. De eerste keer was afgelopen november tijdens de Grote Cursusdag, en ik zou die presentatie destijds ook hebben gegeven. Maar ik werd een paar dagen van tevoren door mijn cardioloog gebeld alle stress te vermijden, omdat ze iets aan mijn hart gevonden hadden. Nu is mijn hart weer helemaal gezond, en kon ik deze keer dan ook zelf de presentatie geven, die ik destijds al had voorbereid.

De vorige keer hebben Evelien Fick en Winny Melchers de cursus gegeven. Nu was het dan mijn beurt. We hebben een cursusruimte bij MediaMatic gehuurd, vlak naast Amsterdam Centraal Station en dus ook een handige locatie voor degenen die niet uit Amsterdam komen. Deze keer waren Winny Melchers & Meta Kruijs-Prins erbij om te assisteren en alle workshopdeelnemers te leren hoe je WordPress gebruikt.

Afgelopen zaterdag waren we met 20 vrouwen aanwezig en hebben we WordPress gekraakt. Er werd op Macs gewerkt, dus voor een heel aantal werd het een 2-in-1 workshop: hoe leer ik WordPress en hoe werkt de MAC. De Mac maakte het voor mijzelf ook zeker spannender. 🙂

Toch kregen we voor de lunch allemaal voor elkaar dat WordPress geinstalleerd was op een eigen subdomein op de Hensel Hosting testserver. Na de lunch begon de zoektocht naar leuke plugins en voor sommigen sloeg de plugin-koorts toe. Waar ik zelf overigens nog steeds niet van genezen ben. 🙂

Ook werden de eerste blogposts geschreven en werden er reakties op andere WoW blogs achter gelaten.

Met een hoofd vol ideeen, een reader vol informatie gingen de vrouwen weer naar huis. Ik hoop dan ook dat we binnenkort weer leuke blogs kunnen bewonderen in het Nederlandse bloglandschap.

Hierbij nogmaals de presentatie:

Ook kun je de reader Word press voor beginners downloaden.

  • Het lijkt me leuk als je cursisten een linkje posten naar hun weblog. Ben heel benieuwd naar al die extra bloggers!!