Ziekenhuis is tijdelijke opvang voor bejaarden

Vandaag leest een bejaarde man in zijn eigen papieren ‘graag in het ziekenhuis houden tot na het weekend i.v.m. personeelstekort’. Aldus geschreven door het personeel van verzorgingshuis St. Jacob in Amsterdam.

Deze man is mijn kamergenoot en is tijdelijk opgenomen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Hij heeft een dotterbehandeling gekregen, en zat vandaag te wachten tot hij naar huis kon. Nou niet dus, dat is dus al geregeld. Worden de ziekenhuisbedden dan bezet gehouden door bejaarde mensen, die eigenlijk gewoon thuis konden zijn?

Naast het feit dat die man liever in zijn eigen kamer zit in het bejaardentehuis, is het natuurlijk van de zotte dat de ziekenhuisbedden worden gevuld met oudere mensen die er zo langer -moeten- blijven dan dat echt noodzakelijk is.

Gaan we zo met mensen om?
Sint Jacobshuis in Amsterdam, bedankt!

  • Nou Marieke, wees maar blij, de zorg in het ziekenhuis is beter dan in het St Jacobs! Daarbij wordt er flink gestolen, ik heb al 3 x een aangifte gedaan van geld stelen uit mijn moeders portemonnaie. En er waren veel meer mensen bestolen, maar veel doen er geen aangfite, omdat ze of bijna weer weggaan of omdat ze zich afhankelijk voelen van het personeel en niet durven.
    groet, patricia.